NIEUWSBRIEF 62

Bijgaand Nieuwsbrief nr. 62 van mei 2023.
Voor vragen en opmerkingen stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Van het bestuur.

Op dinsdag 18 april is de jaarlijkse Algemene Vergadering voor leden gehouden. En wel in de Kumpulan van Bronbeek te Arnhem. Er waren ca. 100 personen aanwezig waarvan 25 partners.
Tijdens het algemene gedeelte heeft als gastspreker prof. dr. Eric Vermetten opgetreden. Dat was een uitermate interessante lezing over psychotrauma’s zoals PTSS.
Tijdens de formele vergadering voor leden is parallel een partnerprogramma gehouden waar boswachter Jeroen Glissenaar van Park Sonsbeek een zeer informatieve lezing heeft houden over natuurbeheer nieuwe stijl aan de hand van een virtuele rondleiding door Park Sonsbeek en Park Zypendaal. De bijeenkomst had zoals gebruikelijk een reüniekarakter voor de KVEO-leden waarbij weer de traditionele Indische rijsttafel is geserveerd.
Het concept verslag wordt gepubliceerd op onze website. Zie ook de foto-impressie op de website.

Mark your agenda’s!

De volgende Algemene Vergadering van 2024 zal op donderdag 18 april 2024 worden gehouden, ook weer in Bronbeek te Arnhem. En natuurlijk zal het weer een gezellige dag worden waar zeker ook ruim meer dan 100 leden en partners een plaatsje kunnen vinden om gezellig bij te praten.

Van het Veteranenfront

Het Veteranenplatform heeft sinds kort een vacature voor een algemeen bestuurslid. Zie de vacaturemelding op onze website.

De website is verbeterd!

De website is per 1 mei overgezet naar een ander websysteem waardoor de inhoud gemakkelijker is de vinden. Ook is er meer informatie toegevoegd zoals defensienieuws en aan KVEO-gerelateerd nieuws. Ook zijn enkele interessante podcasts gevoegd zoals Veldheren van de generaals De Kruif en Van Uhm.

Op onze website staat informatie over gehouden en te houden bijeenkomsten van de rayons.
Zie KVEO-rayons. De agenda is sterk gewijzigd van opzet en per rayon worden (geplande) bijeenkomsten nu per maand vermeld. Daarnaast is een algemene kalender met gebundelde rayoninformatie gevoegd.
De agendafunctie is het hart van de website voor onze leden!
Wijzigingen en aanvullingen op de rayonagenda worden na ontvangst direct geplaatst door webmaster Nico Somerwil via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zorg goed voor uw rayonagenda en houd deze actueel!

Voorlichting Long COVID

Long (langdurige) COVID ook wel Post-COVID genoemd is het ervaren van (meervoudige) klachten die drie maanden of langer aanhouden, na het doormaken van een COVID-19 infectie (corona). Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 8 personen na een besmetting Post-COVID ontwikkelt. De oorzaak van Post-COVID is op dit moment nog erg onduidelijk. Het blijkt dat veel ouderen het ziektebeeld Long COVID niet als zodanig herkennen of juist door hun klachten aanlopen tegen problemen op sociaal vlak en niet weten waar ze daarmee terecht kunnen.

De stichting C-support werkt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij helpt mensen, die drie maanden na hun coronabesmetting nog steeds klachten hebben, weer op weg in het leven. Ze levert geen directe zorg, maar biedt advies en integrale ondersteuning op maat. Zie verder onze website met uitgebreide info.

Van ons bestuurslid Pensioenen en Uitkeringen

Wist u dat op de ABP-site veel informatie over uw pensioen staat vermeld?
Natuurlijk over uw eigen pensioen, maar ook verslagen van de vergaderingen van het verantwoordingsorgaan. Afgelopen week is het laatste kwartaalbericht van het ABP gepubliceerd. Daarin wordt ook uitvoerig ingegaan op de beleggingsresultaten van het ABP.

In het kort: “De financiële positie van ABP verbeterde heel licht in het eerste kwartaal van 2023. Het fonds noteerde voor het eerst sinds een jaar weer een plus van 2,3% op het beleggingsresultaat. Het beschikbaar vermogen steeg in de eerste drie maanden met bijna €11 miljard naar €470 miljard.”

Mijn commentaar: Het ABP doet het in vergelijking met andere grote pensioenfondsen niet slecht. Voor de overgang in 2026 naar een nieuw pensioenstelsel is een goede beleidsdekkingsgraad van belang. Op dit moment is die redelijk hoog. De beleidsdekkingsgraad bleef stabiel op 118,6%.” En dat is voldoende om ook voor 2024 te indexeren! Een waarschuwing is echter op zijn plaats: de beleggingsmarkt is erg onrustig. Het ABP kijkt steeds in het najaar wat de hoogte van uw pensioen voor het jaar daarna wordt.
Meer informatie? De actuele financiële positie van het ABP wordt maandelijks gepubliceerd.

Tot slot: De Eerste Kamer heeft de nieuwe wetgeving voor de Wet Toekomst Pensioenen nog niet goedgekeurd. Lees de volgende EERVOL voor meer informatie.

Vragen ? Bel mij op 06-2241 9411.

Abel Nijdam
KVEO bestuurslid pensioenen
Lid Verantwoordingsorgaan ABP.

De KVEO is er voor U!

REDACTIE NIEUWSBRIEF


Eindredacteur nieuwsbrief
Martin van Riemsdijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


NIEUWSBRIEVEN KVEODe KVEO Nieuwsbrief verschijnt onregelmatig. Een Nieuwsbrief wordt alleen uitgebracht als er belangrijk nieuws is wat uw aparte aandacht moet hebben.

Onze KVEO nieuwsbrieven hebben een beperkte houdbaarheid van maximaal zo'n 4 maanden.KVEO
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070-361 7901
Locatie:

KVEO Verenigingsbureau
Segbroeklaan 104
2565 DN Den Haag

Kantoortijden
(feestdagen uitgezonderd)
  • ma, wo en vr: 10:00-16:00

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 070-361 7901


  • di en do: 10:00-16:00

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 070-361 7901


Volg ons:

KVEO KRIJGSMACHT NL

© KVEO. All rights reserved.
Powered by Somerwil.
© KVEO. All rights reserved.
Powered by Somerwil.