Van/over Rayon 01 Friesland

In Eervol E1 schreven wij over ons plan om een uitstapje te organiseren naar park Vijversburg en de lunch te gebruiken in restaurant De Grote Wielen. Onze laatste bijeenkomst was het kerstdiner in 2019 en toen volgde CORONA en nu vonden we het hoog tijd om eindelijk weer een evenement te organiseren.

Maar liefst 33 leden hadden zich aangemeld. Voor ons een teken dat er een duidelijke behoefte bestaat bij een deel van onze leden om elkaar weer te ontmoeten. Zoals bij vergelijkbare organisaties (met een enigszins verouderend ledenbestand) is het een betrekkelijk kleine groep die het leuk vindt om te komen…. en daartoe ook in staat is. Laten we niet vergeten dat een “redelijk” deel van onze 80 leden om allerlei redenen als “donateur” onze vereniging steunt en in mindere mate als deelnemer. Het zij zo! Wij proberen met een gevarieerd en aantrekkelijk programma tegen een redelijke prijs onze leden als deelnemer actief te krijgen. Als dat lukt is het voor de deelnemers en ook voor ons als organisator de moeite waard om “iets aantrekkelijks” aan te bieden.

Het weer werkte op 19 augustus niet echt mee maar de excursie in het park ging wel door…. al was een regencape wel een bijzonder (amusant) kledingstuk bij sommige deelnemers. Zowel de wandeling door een gedeelte van het park als de rondleiding in de oude villa met uitleg over de historie van Vijversburg werd door iedereen als “zeer de moeite waard” ervaren.

De brunch bij De Grote Wielen was jammer genoeg (want het terras biedt een prachtig uitzicht over het natuurgebied De Grote Wielen) ook binnen maar eten en drinken waren prima en aan tafel werd volop met elkaar gesproken. We hadden als bijzonder gebaar voor alle dames een roos als aardigheidje geregeld en daarbij aangegeven dat dit een geste was van het Hoofdbestuur dat ook happy is als er leven in de brouwerij is bij (regionale) evenementen. Of de penningmeester hier ook blij mee is weet ik (nog) niet… maar voor € 19,- hebben we wel veel goodwill gekweekt.

Eens zien of Jos met zijn hand over het hart kan strijken.

Zo’n dagje-uit vraagt – nee schreeuwt eigenlijk – om een vervolg. Laten we hopen dat we in het komend seizoen niet gehinderd gaan worden door beperkende maatregelen omdat corona in een vervelende vorm weer de kop zou opsteken. Zo niet, dan zijn we volop in voorbereiding voor het kerstdiner (en we zijn nog maar augustus!). Het ROC in Drachten waar wij al jaren graag komen was vorig jaar niet toegankelijk…. En er zou mogelijk wat gaan veranderen in de “bedrijfsopzet” maar voor ons is het een prima plek. We zijn de enige gasten en de leerlingen sloven zich altijd uit om er voor de gasten maar ook voor hun eigen leerervaring een geslaagde avond van te maken… en dat alles voor een zeer betaalbare prijs.

Misschien een tip voor andere regio’s om eens te gaan “buurten” bij zo’n vakopleiding? Het mes snijdt aan meerdere kanten, is onze ervaring.

Of we “tussentijds” nog iets op poten zetten is nog niet helemaal duidelijk….. maar wij zijn erg blij met de reactie van de deelnemers na ons 19-augustus-uitje en we hebben al zolang noodgedwongen op een veel te laag pitje gestaan.

Dus: we hebben eigenlijk wel wat in te halen.

Wij wensen iedereen nog een mooie tijd toe en hopelijk voor onze leden: Tot spoedig (weer)zien!

Hans Smedema