VETERANENZAKEN

Vacatures Veteranen Platvorm

1, Hoofd Bureau VP: vacaturestelling en functiebeschrijving

2. Penningmeester :vacature beschrijving.

Voor het behartigen van veteranenzaken heeft de KVEO een adviseur, Bernard Schutte en een 2e adviseur, Erik baron van Till. Zij hebben een vergelijkbare achtergrond. Begonnen in de jaren 70 bij de Militair Sociale Dienst (MSD) die in die jaren verjongde en professionaliseerde, later bij de tweede lijns hulpverlening, de Afdeling Individuele Hulpverlening (AIH) van de KL, nu Militaire Geestelijke Gezondheids Zorg (MGGZ).

Erik had al een carrière bij de Cavalerie achter de rug en Bernard een korte tijd bij de Verbindingsdienst. Bernard werd in maart 1979 in de functie van Bedrijfs Maatschappelijk Werker (BMW) uitgezonden met 44 Painfbat Regiment Johan Willem Friso naar Libanon. Dat was bijzonder omdat er tot dan nooit een BMW mee op missie was uitgezonden. Daarna werd afhankelijk van de risico analyse structureel een BMW toegevoegd aan het Sociaal Medisch Team. Erik volgde in de periode daarna.

Zowel Bernard als Erik staan open voor alle vragen op veteranen gebied van de leden en adviseren, desgevraagd, het bestuur.

Bernard woont in Almelo, e- mail: of adviseurvz@kveo.nl.

Erik woont in Rhenen, e- mail: adviseurvz2@kveo.nl

In Eervol wordt de rubriek “Van het Veteranenfront” gevuld door Bernard met wetenswaardigheden over veteranen en staat uiteraard ook open voor kopij daarover. Aanname daarbij is dat een groot aantal leden van de KVEO geen veteraan is, maar wel geïnteresseerd is in veteranenzaken.

Spelende actuele zaken worden in de nieuwsbrief gepubliceerd.

Bernard neemt namens de KVEO deel aan de Algemene Vergadering (AV) van het Veteranen Platform.

Bernard is voor de KVEO coördinator van de nuldelijnsondersteuning en vervult samen met Frans Dirks, e- mail: noordbrabantwest@kveo.nl  de rol van nuldelijnsondersteuner binnen de KVEO.

(Onder FAQ’s vindt u een aantal veel gestelde vragen over Veteranenzaken, (nog in bewerking)).

Links:

Nederlands Veteranen Instituut: https://www.nlveteraneninstituut.nl/

Veteranen Platform: https://veteranenplatform.nl/

Veteranenloket: https://www.nlveteraneninstituut.nl/veteranenloket/

Comité Veteranendag: https://www.veteranendag.nl/

Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 : https://wageningen45.nl/

Wat is nuldelijnsondersteuning ?

Bijdrages vanuit de rayons over Veteranen

27 juli 2021, Dick Doornik, Plv Rayonofficier 14 Noord- Holland tevens Voorzitter Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollandse Kroon.

LID WORDEN

Inschrijving als lid van de KVEO