Skip to main content

NIEUWSBRIEF 71

Bijgaand Nieuwsbrief nr. 71 van juni 2024.
Voor vragen en opmerkingen stuur een bericht naar 


Erelid Nol van Dalen overleden

Op donderdag 13 juni is onverwacht overleden ons erelid

Luitenant-Kolonel b.d. van de militaire administratie A.J. (Nol) van Dalen

Nol was vele jaren secretaris, een essentiële functie binnen onze vereniging en is in 2006 benoemd tot erelid vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten. Het bestuur is hem zeer erkentelijk voor wat hij voor ons heeft betekend en zullen hem herinneren zoals hij was in betere jaren.


Tevens wil het bestuur u melden dat onze oudste lid

mevrouw Luitenant-Kolonel b.d. KLu B.J. (Berthe) van der Waag

op zaterdag 27 april is overleden. 12 oktober vorig jaar was Berthe nog 105 jaar geworden. Ze was tot op hoge leeftijd nog scherp en vitaal. In EERVOL 13 is een In Memoriam geplaatst.

Het bestuur wenst beide families de komende tijd veel sterkte toe.


“Praat vandaag over morgen”

Onder de titel ‘Krachtig ouder worden: praat vandaag over morgen’ organiseert de Koepel Gepensioneerden samen met haar partners in de Seniorencoalitie de komende twee jaar in het hele land bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten krijgt u informatie over ouder worden in Nederland en gaat u daarover in gesprek. Met elkaar. Want alleen op die manier wordt er niet óver, maar mét u gepraat: wat gaat er goed? Wat moet er beter? Welke rol kunt u daar zelf in spelen? Of uw omgeving? En welke verantwoordelijkheid heeft de overheid?

Op 25 september strijkt ‘Praat vandaag over morgen’ in Baarn neer, op 15 oktober wordt Amsterdam aangedaan; op 13 november is Groningen aan de beurt en 11 december Rotterdam . Aanmelden voor en gedetailleerde informatie over de regionale bijeenkomsten kan via deze link: https://deseniorencoalitie.nl/regiobijeenkomsten/

Onze adviseurs Zorg & Welzijn Wim Frankenmolen en Geestelijk Welzijn Wim in ‘t Hout zullen desgewenst rayonbijeenkomsten bijwonen en met u in gesprek gaan over dit onderwerp. Zie ook onze website homepage onder Actueel.


De KVEO gaat voordelen voor leden aanbieden!

De KVEO is lid van de Koepel Gepensioneerden. En deze Koepel heeft ons enkele voordelen aangeboden die doorvertaald beschikbaar komen voor onze leden via onze website kveo.nl. Koepel Gepensioneerden introduceert De Personeelsvoordeelwinkel.
Deze online besloten webshop biedt exclusieve kortingen op producten, zoals elektronica, speelgoed, huishoudelijk, kleding maar ook op tickets, uitjes en nog veel meer!
Daarnaast komt de site LKGX.nl beschikbaar die zich richt op 50 plussers in het algemeen. Een veelheid van diensten en goederen komt via deze site beschikbaar, ook voor onze leden.

Binnenkort zijn deze voordelen te zien en te benutten via onze website op de pagina Ledenvoordelen.


Gezocht: boekhouder

De algemene vergadering van onze vereniging heeft de wens uitgesproken dat de functie van penningmeester en boekhouder worden gescheiden. Daarom zijn we op zoek naar een man of een vrouw die voor de vereniging de boekhouding wil doen.

Dus heb je: HBS-A of MULO-A, HAVO of VWO met keuzevak Management & Organisatie of ben je ex-(onder) officier van de (militaire) administratie en heb je een paar uur per week beschikbaar, neem even contact op met onze penningmeester via . Ook als je meer over de functie te weten wilt komen of wat de wederzijdse verwachtingen zijn.

De vereniging gebruikt het gebruikersvriendelijke programma Conscribo voor de ledenadministratie en de boekhouding. Voor specifieke KVEO zaken zoals rayons, beleggingen e.d. zorgt de vereniging voor bijscholing.

De boekhouder werkt direct samen met de penningmeester.

Alle werkzaamheden kun je vanaf huis doen en in je eigen tijd want alles gaat digitaal.


De Nijmeegse 4Daagse. Doet u ook mee?

Sinds jaar en dag lopen diverse leden van onze vereniging de 4Daagse. Zo ook ons lid kap b.d. aat Wim Modderkolk (1942), rayon Den Haag. Hij heeft vorig jaar voor de 56e (!!) keer de 4Daagse volbracht.

In de Nieuwsbrief van september en op de website zal een overzicht worden gepubliceerd van deelnemers die dit jaar de 4Daagse (wederom) hebben volbracht.

Geef uw naam, rang WD cq KMD, geboortejaar en het aantal malen dat u inclusief dit jaar de 4Daagse hebt gelopen door aan vóór 30 augustus.


De KVEO is er voor u!

REDACTIE NIEUWSBRIEF


Eindredacteur nieuwsbrief
Martin van Riemsdijk

CONTACT

NIEUWSBRIEVEN KVEODe KVEO Nieuwsbrief verschijnt onregelmatig. Een Nieuwsbrief wordt alleen uitgebracht als er belangrijk nieuws is wat uw aparte aandacht moet hebben.

Onze KVEO nieuwsbrieven hebben een beperkte houdbaarheid van maximaal zo'n 4 maanden.

Aan- of afmelden voor Nieuwsbrief (alleen voor KVEO-leden) kan via het wijzigingsformullier (sectie 3).