Skip to main content

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR U!

PENSIOENEN EN UITKERINGEN


Wat kan de KVEO adviseur pensioenen en uitkeringen (P&U) voor u betekenen ?

Sinds januari 2021  hebben tientallen mensen mij per mail of telefoon benaderd met vragen op allerlei gebied. In ieder geval een tweetal vragen hebben uiteindelijk geleid tot een pensioenaanvulling of extra uitbetaling van het ABP. Daarnaast heeft mijn voorganger Jan van Harmelen nog enkele vragen opgelost of is nog behulpzaam bij de uitwerking daarvan.

De vragen gaan nogal eens over de berekening van het pensioen of hoe het zit met het nabestaandenpensioen na scheiding of juist huwelijk lang geleden. Bij reservisten b.d. gaat het meestal om de vraag of de pensioengerechtigde diensttijd juist is meegerekend. Maar er kwamen ook algemene vragen, bijvoorbeeld over de  indexatie-achterstand of de gevolgen van het Pensioenakkoord. Of de effecten van de overgang van een eindloonpensioen naar een middelloonpensioen. Een recente en nog lopende algemene vraag is hoe het zit met NL belastingen en premies van in Duitsland woonachtige (gepensioneerde) militairen en hun (Duitse) partners.

Vrijwel altijd volstaat het om vragenstellers in contact te brengen met de juiste afdeling bij ABP of Defensie. Als dat niet goed lukt kan ik bijvoorbeeld bellen om het proces vlot te trekken. Ook kan ik helpen bij het opstellen van beroepschriften of brieven.

Waar ik me in principe niet mee bezig hou zijn vragen over vermogen, beleggingen, huizen of vragen waarmee u beter direct terecht kunt bij professionals,  bijvoorbeeld een notaris. De KVEO kan in principe ook geen rechtsbijstand verlenen. Maar ook hier geldt: Wie een vraag stelt krijgt zo goed mogelijk antwoord en hulp waar nodig. Een eerste doorverwijzing kan voldoende zijn.

Enkele voorbeelden van relevante onderwerpen zijn:

  • Het AOW hiaat: over de opvulling van de periode tussen ingang pensioen en  AOW.
  • Samenvallende diensttijd bij het ABP. Mensen die vóór 1 januari 1995 pensioen opbouwden bij het ABP en waarvan de partner gelijktijdig bij ABP of ergens ander pensioen opbouwde, hebben mogelijk recht op de aanvulling ‘samenvallende diensttijd’.
  • Gewerkt bij de overheid als burger en als militair. De samenvoeging van een ABP burgerpensioen met een ABP militair pensioen is soms erg complex.
  • Een gespecificeerde berekening van uw pensioenuitkering of nabestaandenpensioen. Omdat u dat altijd al wilde weten. Toch ?

Abel Nijdam
KVEO ADVISEUR  PENSIOENEN & UITKERINGEN

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of neem contact op met het KVEO secretariaat).