Skip to main content

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR U!

VETERANENZAKENVoor het behartigen van zaken voor veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en hun relaties, heeft de KVEO twee adviseurs, Frans J.M. Dirks en een 2e adviseur, Dick Doornik. Frans heeft 24 jaar bij Defensie gewerkt en daarna nog 25 jaar gediend als reserve officier. In die 25 jaar had hij een organisatie adviespraktijk. Hij is diverse malen uitgezonden naar BiH en Afghanistan. Zijn laatste ervaring betreft het mede-opzetten van een Nuldelijnsondersteuningsysteem voor het Veteranen Platform.

Dick heeft 36 jaar bij de Koninklijke Marine gediend met als specialisatie verbindingen en elektronische oorlogvoering en een uitzending gedaan naar de Sinaï woestijn (Egypte) als lid van de Multinational Force and Observers (MFO). Verder heeft Dick met Hr. Ms. "Bloys van Treslong" in 1993 deelgenomen aan de zeeblokkade van Haïti (Operatie "Support Democracy"). Hij heeft met 2 (inmiddels overleden) veteranen ruim 15 jaar geleden Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon e.o. opgericht en is de huidige voorzitter.

Zowel Frans als Dick staan open voor alle vragen, op het gebied van veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en/of hun relaties, van KVEO-leden. Zij adviseren, gevraagd en ongevraagd, het bestuur. Frans woont in Breda en Dick in Hippolytushoef op het voormalige eiland Wieringen in de Kop van Noord-Holland.

In ons periodiek ‘EERVOL’ wordt de rubriek “Van het Veteranenfront” gevuld door Frans en Dick met wetenswaardigheden over veteranen. Uiteraard staan zij open voor kopij daarover. De KVEO telt ruim 300 veteranen onder haar leden. Deze zijn erg geïnteresseerd in alles wat met veteranen te maken heeft. Maar ook de overige leden lezen graag deze informatie.

Actuele zaken worden in de nieuwsbrief gepubliceerd.

Frans neemt namens de KVEO deel aan de Algemene Vergadering (AV) van het Veteranen Platform.

Nuldelijnsondersteuning

Frans is voor de KVEO coördinator van de nuldelijnsondersteuning en werkt hierbij samen met andere veteranenondersteuners, die lid zijn van de KVEO. Voor vragen of informatie is Frans beschikbaar via .

RECENT NIEUWS VETERANENINSTITUUT:

NLVi Jaarverslag 2023: een jaar van transitie
Voor het Nederlands Veteraneninstituut (NLVi) was 2023 een jaar van transitie: van verandering en overgang. We evalueerden de fusie en startten met een herstructurering van de topstructuur. Dit gaf on...
Kennis uitwisselen over krijgsmacht en samenleving
Expertisecentrum neemt deel aan internationale conferentie

Het bericht Kennis uitwisselen over krijgsmacht en samenleving verscheen eerst op Nederlands Veteraneninstituut.

Om het jaar organiseert de European Research Group on Military and Society (ERGOMAS) een conferentie. De 17e editie vond begin juli plaats in Zweden en behandelde het thema A “New Security Landscape” ...
NLVi organiseert Benefiet Galadiner
Het NLVi Benefiet Galadiner draait om onze veteranen.

Het bericht NLVi organiseert Benefiet Galadiner verscheen eerst op Nederlands Veteraneninstituut.

Op 8 november 2024 organiseert het Nederlands Veteraneninstituut (NLVi) voor het eerst het NLVi Benefiet Galadiner. Dit evenement biedt een nieuwe manier om waardering te tonen voor de inzet van veter...

AGENDA VETERANENINSTITUUT:

Vrijheidsconcert Smallingerland
13 september 2024
Drachten
20:00

Het bericht Vrijheidsconcert Smallingerland verscheen eerst op Nederlands Veteraneninstituut.

Op 13 September 2024 is er een vrijheidsconcert in Schouwburg de Lawei in Drachten. Dit concert is voor iedereen toegankelijk. Het bericht Vrijheidsconcert Smallingerland verscheen eerst op Nederlands...
Nationale Herdenking Roermond
07 september 2024
Roermond
14.00 uur

Het bericht Nationale Herdenking Roermond verscheen eerst op Nederlands Veteraneninstituut.

Op zaterdag 7 september a.s. wordt voor het 37e jaar op rij de jaarlijkse Herdenking bij het Nationaal Indië-monument in het Nationaal Herdenkingspark Roermond georganiseerd. Het bericht Nationale Her...
VeVa Marcheert
21 juni 2024
Nederland


Het bericht VeVa Marcheert verscheen eerst op Nederlands Veteraneninstituut.

1 dag. 24 marsen.

Het bericht VeVa Marcheert verscheen eerst op Nederlands Veteraneninstituut.


Frans Dirks

Veteranenzaken
Contact via e-mail

Dick Doornik

Veteranenzaken
Contact via e-mail

POPUP VENSTER

NULDELIJNS

Versie: 2.0, 22 febr 2022

Wat is nuldelijnsondersteuning?

Soms heb je iemand nodig die helpt om weer wat overzicht te krijgen. Dat hoeft niet meteen een hulpverlener te zijn. Voor een goed gesprek of voor ondersteuning kun je ook terecht bij een vrijwilliger. Dit zijn de nuldelijnsondersteuners. Deze nuldelijnsondersteuners zijn verbonden aan een uw (veteranen) organisatie of een Veteranen Ontmoetings Centrum (VOC) of een centrum met een andere naam maar met hetzelfde doel.

Het nuldelijnsondersteuningssysteem is landelijk dekkend en 24/7 bereikbaar, en is er voor veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en/of hun relaties. Bovendien is intern afgesproken dat postactieven, die geen veteraan zijn en contact zoeken met een Nuldelijnsondersteuner van de KVEO, ook worden geholpen. De nuldelijnsondersteuner kan je helpen met een goed gesprek, een luisterend oor of een arm om je schouder bieden, maar kan je ook – als dat nodig blijkt – op een juiste wijze begeleiden naar professionele hulpverlening.

Hoe komt u in contact met een nuldelijnsondersteuner van de KVEO:

Het bestuur van de KVEO heeft zich beraden over de manier waarop de nuldelijnsondersteuning binnen de KVEO, met behoud van de eigen identiteit van de KVEO, gestalte moet krijgen. Dat heeft er toe geleid dat er nu 2 nuldelijnsondersteuners zijn, te weten Bernard Schutte, 0546-567840 of 06-15057809, mail: , tevens coördinator en Frans Dirks, 06-53719668, mail: . Zij zijn benaderbaar voor ieder KVEO lid.

Andere contactmogelijkheden:

  • Via het Veteranenloket of telefonisch 088 – 334 00 00
  • Via een van de Samenwerkende Veteranen Ontmoetings Centra
  • Via een van de organisaties aangesloten bij het Veteranen Platform
  • Via de Digitale Sociale Kaart of één van de vier NOS-regio’s: