Skip to main content

R01 | Update December 2022

Gepubliceerd: 09 december 2022

Het kerstdiner vindt op woensdag 21 december plaats bij het ROC in Drachten. Een prima plaats voor ons waar de MBO-Horeca studenten graag een prima kerstdiner inclusief een wijnarrangement voor ons verzorgen. Zowel het personeel in de keuken als in de bediening hebben dan een prachtig moment om hun kwaliteiten te tonen…. en wij genieten daar dan graag van. We hebben de zaal alleen voor onze groep en de sfeervolle ambiance zorgt voor een evenement waar we veel leden een plezier mee doen. De prijs all-in ligt naar verwachting rond de € 30,- en dat geldt niet voor veel locaties. Dus, voor ons een uitstekende plek om het jaar 2022 af te sluiten.

Evenement op 26 oktober. Voor ons derde uitstapje dit jaar hadden we gekozen voor het restaurant De Pleats in Burgum en daar zijn zo’n 30 mensen geweest. Omdat Frans de Wilde op 25 september 100 jaar werd was er een groot feest georganiseerd op een perfecte locatie, namelijk Bronbeek. Honderd jaar is niet voor iedereen haalbaar en daarom hebben we als zijn “maten” van de Friese regio zijn verjaardag nog eens dunnetjes overgedaan. Een heerlijke taart met straaljager opdruk paste prima bij zijn Luchtmacht-tijd. Een mooi moment voor iemand die nog regelmatig met echtgenote Nesia van de partij is. Hulde Frans! Ook dank aan Félice Waalewijn voor de foto’s. We hadden Leo Doodkorte, piloot van de traumahelikopter (van de ANWB) uitgenodigd voor een briefing over zijn werk als piloot voor de “ziekenzorg”. Leo hield een interessante voordracht over de gang van zaken bij deze dienst. Hij was voorheen bij de Luchtmacht werkzaam als SAR-helikopterpiloot maar na het beëindigen van zijn contract was dit een heel mooie overstap. Dat wij ons samenzijn altijd “opleuken’ met een etentje – nu een lunch – is voor onze leden met hun partner een vast programmapunt en dat biedt ook alle mogelijkheden om nog wat na te praten. Voor onze regio werkt deze formule prima en is misschien een overpeinzing waard voor regio’s waar men een “andere formule” hanteert.

Tot slot. Het jaar 2022 nadert zijn einde. Hopelijk brengt 2023 ons “goede tijden” en krijgen we geen beperkende leef-maatregelen vanwege covid of gaat de situatie in de Oekraïne dusdanig escaleren dat wij ook meegezogen worden in een wereldomvattend scenario.

Wij wensen onze regioleden maar ook alle overige KVEO-leden fijne kerstdagen en een voorspoedig 2023.