Skip to main content

R01 | Rayonbijeenkomst 17 augustus 2023

Gepubliceerd: 29 juli 2023

Beste leden van de KVEO regio Friesland,

Het heeft even geduurd … maar dit is de aankondiging van ons tweede uitstapje dit jaar. Op donderdag 17 augustus hebben we het volgende programma op stapel staan. We beginnen met een bezoek aan het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden en we gaan de lunch gebruiken in het totaal vernieuwde restaurant De Groote Wielen.

Hopelijk aantrekkelijk genoeg om als deelnemer mee te (kunnen) doen.

Programma.

r01 bijeenkomst 2308 01We starten om 11 uur in het Fries Landbouwmuseum met “koffie/gebak”. We kunnen dan op eigen gelegenheid door het museum lopen. Naast het “vaste materiaal” is er ook een tentoonstelling van “Schilders van het Friese land”. De entreeprijs is € 8,- en als je een museumjaarkaart (MJK) hebt is de toegang gratis. Heb je een MJK laat mij dat dan even weten bij aanmelding en vergeet je MJK kaart niet mee te nemen op 17 augustus!

r01 bijeenkomst 2308 02Rond 1 uur sluiten we het bezoek af bij het museum en gaan we naar De Groote Wielen, op circa 5 kilometer oost van Leeuwarden. Dit pand is in de afgelopen 1,5 jaar compleet vernieuwd en er staat nu een architectonisch fraai onderkomen. We hebben de bovenverdieping gereserveerd voor ons clubje en daar is tevens een terras…. dus bij mooi weer ideaal om buiten te kunnen zijn. Er is één maar: helaas is er (nog) geen lift om boven te komen…. Maar wel een trap met circa 20 treden. Om boven te komen moet je dus wel – met of zonder ondersteuning – de trap op kunnen komen. Als dat niet lukt is meedoen aan de lunch helaas wel een beetje “problematisch”. Als je liever vegetarisch eet of andere eetwensen hebt m.b.t. het gebak en de lunch dan lees ik dat graag bij je aanmelding.

Aanmelden.

Je aanmelding graag voor 10 augustus naar Hans Smedema per mail . Het bedrag is afhankelijk van het wel of niet hebben van een MJK. Heb je geen MJK dan betaal je all-in € 15,- maar heb je wel een MJK dan betaal je € 10,-. Dankzij de “sponsorbijdrage” van het hoofdbestuur kunnen wij onze evenementen voor een (sterk) gereduceerde prijs aanbieden en daar zijn wij zeer verheugd over.

Adresgegevens.

Fries Landbouwmuseum: Felling 6, 8912CG Leeuwarden.
De Groote Wielen: Butlân 1, 8926XH Leeuwarden.

Wij hopen dat veel van onze leden op 17 augustus van de partij zijn en dat we een geslaagd dagje mogen beleven.

Met hartelijke groet,

Regiobestuur KVEO-Friesland