Skip to main content

R01 | Update Mei 2023

Gepubliceerd: 07 mei 2023

Ons eerste uitstapje dit jaar was richting Drenthe en wel “Het museum voor valse kunst, Drentse kunst en hedendaagse glaskunst”. De naam mag dan misschien wat oubollig overkomen…. de realiteit was geheel anders. Vooral de beide rondleiders (we waren met 26 deelnemers) wisten een heel boeiend en humoristisch verhaal te doen over de vervalsingen die de makers vaak giga-bedragen hebben opgeleverd en waarbij het zelfs voor experts moeilijk was om vals van echt … of echt van vals te onderscheiden. Ook de imposante hoeveelheid van hedendaagse glaskunst was voor de liefhebber een lust voor het oog. Kortom, een aanrader als je (toch) in de buurt bent.

De brunch die we na het museum hebben gehad bij De Wapser Herberg was ook “goed te pruimen”…. en het feit dat iedereen na de maaltijd nog heel lang gezellig zat na te praten zei ons als bestuur genoeg: voor ons rayon is een evenement (toegesneden op de fysieke mogelijkheden) voor leden met hun partner en afgerond met een gezamenlijke lunch op een niet-militaire locatie een prima invulling van een SAAMHORIGHEIDSDAGJE.

Een dagje waarbij er weer wordt bijgepraat en waar ook blijkt dat velen ook buiten ons dagje nog onderlinge contacten onderhouden. Zo kan ons clubje – denken wij – ook als bijvangst als een soort katalysator werken voor onze “ouder wordende” leden. Zo zal ieder rayon op zijn eigen wijze een formule zoeken (of al gevonden hebben) die juist voor die leden aan hun behoefte voldoet.

Daarnaast is ook het “lief & leed” delen binnen de groep een onderwerp waar wij de nodige aandacht aan geven. In ons rayon zijn 20 á 25 leden actief en doen regelmatig mee; de overige 50 leden steunen door hun lidmaatschap wel de doelstellingen van de KVEO en zijn op die wijze ook zeer waardevol.

Ons tweede evenement zal in de zomermaanden plaatsvinden en wij zijn aan het nadenken over de invulling van deze dag. Suggesties vanuit onze leden zijn altijd welkom.

Rayon Friesland/Hans Smedema

Foto's zijn gemaakt door Félice Waalewijn 

R01 Update Mei 2023 02
R01 Update Mei 2023 07
R01 Update Mei 2023 05
R01 Update Mei 2023 03
R01 Update Mei 2023 06
R01 Update Mei 2023 04
R01 Update Mei 2023 01