Skip to main content

R01 | Update November 2023

Gepubliceerd: 06 november 2023

Bezoek aan “Villa Rams Woerthe” in Steenwijk op 26 oktober. Met maar liefst 30 deelnemers hebben we een prima dagje beleefd met een bezoek aan deze villa (een prachtig gerestaureerd pand in Jugendstil van de Stichting Hendrick de Keyser) met een 10 ha groot park ingericht in een Engelse landschapsstijl. Met rondleidingen wordt zo’n bezoek inhoudelijk veel duidelijker en naast filmpjes en uitleg is er op de eerste verdieping een installatie aangelegd waarbij iedereen individueel informatie krijgt met een centrale zender per vertrek (in hedendaags jargon: een audio tour) en dan is het gewoon een kwestie van luisteren wat er verteld wordt. Dat leidt dan wel tot foto’s waarop het lijkt alsof wij ouderen ook dusdanig in de ban zijn van onze mobiele telefoon dat er geen onderling contact is…. maar ieder in zijn “eigen wereld” leeft. Het is slechts een moment opname … want juist het samen zijn met volop gesprekken is wat wij nastreven bij onze uitstapjes. Uiteraard hebben we tussen de rondleidingen door een lunch gehad in een nabijgelegen restaurant. Na afloop nog wat tijd voor een nazit tevens “evaluatie” en dat is voor onze regio een goede formule.

In de villa is in de kelder een tentoonstelling ingericht van de Steenwijker beeldhouwer Hildo Krop (1884-1970) die veel fraaie kunst heeft gemaakt … en voor de stad Amsterdam met veel van zijn kunstwerken beeldbepalend is. Omdat de Stichting prioriteit legde bij de stijlkamers in Jugendstil bleef er “slechts” ruimte voor zijn kunst over in het souterrain. De beheerders in Steenwijk zijn van mening dat deze kunstenaar een betere locatie verdient….. maar die is nog niet gevonden.

Een apart hoofdstuk is het nieuw ingevoerde begrip “begunstiger”. Wij hebben als regio bestuur een behoorlijke wervingsactie op touw gezet om met name van de zogenoemde “harde kern van deelnemers” meerdere partners als begunstiger te verwelkomen. Dat proces loopt voorspoedig…. want inmiddels hebben we 12 begunstigers en daarmee zijn wij als KVEO maar ook als regio zeer tevreden. Voor de begunstiger hanteren wij bij een aantal evenementen een korting waardoor het ook in financieel opzicht een “prettige en aangename” regeling is (geworden). Onze ervaring is dat je een levendige en betrokken regio kunt stimuleren door het voor je leden zo aantrekkelijk mogelijk te maken om mee te doen met onze uitstapjes.

Tot slot nog even aandacht voor ons kerstdiner dat wij dit jaar op 20 december organiseren op een welbekende locatie namelijk in Drachten. De naam is gewijzigd want door een recente “mammoet fusie” van twee mbo-instellingen (Friesland College en ROC Friese Poort) heet deze nieuwe school Firda (= Scandinavisch voor vieren). Waarom weer Drachten? Heel simpel: een mooie locatie alleen voor onze groep, leerlingen die in de keuken en de bediening vreselijk hun best doen… en een heel reële prijs. We hopen ook dit jaar weer veel van onze leden met hun partner te mogen verwelkomen.
Het jaar 2023 eindigt binnenkort en als regiobestuur willen wij alle leden van de KVEO en in het bijzonder onze eigen leden een mooie jaarwisseling en een gezond en aangenaam 2024 toewensen.


Frans de Wilde 101 jaar!

Ook, samen met zijn echtgenote, was Frans de Wilde aanwezig op deze bijeenkomst. Frans is op  25 september 101 jaar geworden! Gefeliciteerd!!

Deze kaarten zijn hem van harte toegestuurd:

r01 update november 101

 

Namens het regiobestuur,

Hans Smedema