ARTIKELEN RAYON 06 | VELUWEZOOM

R06 | Introductie Rayon Veluwezoom

12 mei 2023

Introductie Rayon Veluwezoom

Centraal in het rayon Veluwezoom ligt de plaats Ede waar een aantal jaren geleden nog een groot militair garnizoen was gevestigd. De uit het begin van de 20e eeuw stammende kazernegebouwen Maurits en Friso waren oorspronkelijk bedoeld als Infanterie kazernes. Later zijn deze kazernes ook gebruikt voor de huisvesting van de rijdende Veldartillerie, wat nog te zien is aan de nog aanwezige stallencomplexen.
Gelukkig heeft de Gemeente Ede besloten om de monumentale gebouwen te renoveren en een andere publieke bestemming te geven. Tijdens de Koude Oorlog periode waren met name de Luchtdoel Artillerie en de Verbindingsdienst gevestigd in het Garnizoen Ede.
Het is daarom niet verwonderlijk dat de leden van het Rayon Veluwezoom van de KVEO voornamelijk bestaat uit oud Luchtdoelartilleristen en “Verbindelaren”, met hier en daar een verdwaalde Luchtmachter, Cavalerist, TD’-er of Infanterist.

Op de 4e donderdag van de maanden Januari, Maart, Mei, Juli, September en November houden we bijeenkomsten in Restaurant Buitenzorg in Ede. Soms wordt er iemand uitgenodigd om een lezing te houden en uiteraard heffen we kameraadschappelijk het glas met elkaar waarbij ook de actuele problemen in de wereld worden besproken en mogelijke oplossingen hiervoor worden aangedragen.
Uiteraard is er alle ruimte voor de uitwisseling van ons aller wel en wee en waar nodig wordt hulp aangeboden als daar prijs op wordt gesteld.
Binnen de KVEO is er expertise aanwezig b.v. op het gebied van Pensioen- en Zorgproblematiek.

Het rayon Veluwezoom van de KVEO wenst haar “jeugdig” imago te behouden en nodigt van harte jong met FLO gegane Beroeps – en Reserve Officieren uit om eens kennis te komen maken tijdens een van onze bijeenkomsten.
Ben je al wat langer met FLO en zou je graag je oude makkers uit Defensie weer eens ontmoeten, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.KVEO
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070-361 7901
Locatie:

KVEO Verenigingsbureau
Segbroeklaan 104
2565 DN Den Haag

Kantoortijden
(feestdagen uitgezonderd)
  • ma, wo en vr: 10:00-16:00

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 070-361 7901


  • di en do: 10:00-16:00

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 070-361 7901


Volg ons:

KVEO KRIJGSMACHT NL

© KVEO. All rights reserved.
Powered by Somerwil.
© KVEO. All rights reserved.
Powered by Somerwil.