Skip to main content

ARTIKELEN RAYON 06 | VELUWEZOOM

R06 | Update December 2022

Gepubliceerd: 09 december 2022

Donderdag 15 september was een klein gezelschap bijeen voor onze borrel in restaurant Buitenzorg. Voor we aan onze borrel begonnen werd door Evert RAYONS Rob Knopperts Henk Dekkers van de Weerd een interessante lezing gehouden met als titel “Sporen naar de ondergang van de twee Britse Para Brigades op 19 september 1944” tijdens de slag om Arnhem in het kader van de operatie Market Garden.

Het verhaal van Evert is ook, in twee delen, geplaatst in EERVOL 6 en dit nummer. Op donderdag 17 november was een relatief grootgezelschap bijeen. Wegens personeelsgebrek konden we niet terecht op ons vertrouwde adres maar waren we van harte welkom in restaurant Stam aan de Otterloseweg. Onder andere door de wervende activiteiten van ons plaatsvervangend Rayonofficier, Cor Beukers, waren er een aantal “nieuwkomers”. Bij wijze van snelle inburgering binnen onze vaste kern kregen Erik van Till (Cavalerie), John Valkenburg (LUA), Peter Groen (MA), Gerard Lettinga (B&T) en Henk van Slooten (Verbindingsdienst) de gelegenheid om zich kort voor te stellen. Opvallend was dat ondanks het feit dat men elkaar een beetje uit het oog verloren was, al gauw door uitwisseling van oude verhalen, de onderlinge band al snel weer tot uitdrukking kwam.

Wellicht een aansporing voor de leden behorend tot het rayon Veluwezoom toch eens de stoute schoenen aan te trekken en onze bijeenkomsten te bezoeken. Ook partners zijn van harte welkom!

De komende bijeenkomsten van ons rayon zullen plaatsvinden op 12 januari Nieuwjaarsborrel en 23 maart, uiteraard weer op het vertrouwde adres restaurant Buitenzorg aan de Amsterdamse weg in Ede.