Skip to main content

ARTIKELEN RAYON 12 | DE KEMPEN

R12 | Najaarsbijeenkomst en update December

Gepubliceerd: 18 december 2023

De najaarsbijeenkomst van ons Rayon werd gehouden op woensdag 27 september bij het wereldvermaarde ASML-concern in Veldhoven, gevolgd door een “High Tea” in “Brown’s Lunchclub”, in Veldhoven. Het bezoek aan dit hi-tech bedrijf leek op het eerste gezicht vooral interessant voor een mannelijk publiek, maar zowel het feit dat het hier ging om een zeer grote werkgever in de regio (bijna 17.000 m/v), met een grote invloed op onze leefomgeving, maar ook met meer dan 40 nationaliteiten onder het personeel, waardoor sprake is van een multiculturele gemeenschap en dito personeelszorg, maakte dit bezoek aan deze, toch wat gesloten, economische reus, waardevol voor alle 30 deelnemers. We kregen, (na de ontvangst met koffie/thee en iets lekkers) 2 voortreffelijke inleiders/gidsen mee, waarvan er 1 zijn vrijwel hele werkzame leven als ingenieur bij deze firma had doorgebracht, vanaf de afsplitsing van het grote Philips-concern met 20 man in een houten barak, en de ander, die als voorzitter van de ondernemingsraad vooral de commerciële en HR-kant van het mega-bedrijf belichtte. Het ging heel veel over technologie, maar met behulp van een toegankelijke presentatie en een rondleiding door het “Experience Center”, met audiovisuele installaties en modellen, werd wel duidelijk hoe bijzonder de producten van deze wereldleider op het gebied van chipmachines zijn. Problemen met exportvergunningen en lokale ruimtelijke ordening bleven ook niet onbesproken. De tijd die wij voor dit bezoek hadden uitgetrokken bleek veel te kort te zijn en iedereen (ook de dames!) wilde daarom graag nog een keer terugkomen.

Bij de voortreffelijke “High Tea”, met een zeer attente bediening en een keur van lekkernijen, was er voldoende gelegenheid na te praten en kennismakingen met de deelnemers van Rayon 11 te vernieuwen. Zie de foto’s. Het was heel erg gezellig, maar ook heel leerzaam geweest, deze middag.


Over de “Brabantse” Nieuwjaarsbijeenkomst van de Rayons 10, 11 en 12 op 12 januari a.s.: meer in deze rubriek.

Binnenkort:

Agenda.

Elke derde dinsdag van de maand is er voor leden een “koffie-plus” ochtend’ in het Joe Mann paviljoen aan de Sonseweg (Joe Mann weg 4) te Best. De aanvangstijd van deze bijeenkomst is 11.00 uur.

Data: 16/1, 20/2, 19/3, 16/4

Elke 1e dinsdag van de maand is in Café-restaurant “De Zwaan” (https://www.zwaan-son.nl), Markt 9 in Son de “Borrel-middag”, die begint om 16.00 uur voor leden, partnerleden en partners. De meeste deelnemers aan deze borrel blijven daarna gezamenlijk eten.

Data: 2/1, 6/2, 5/3, 2/4.

Henri Grootveld, Rayonofficier