Skip to main content

ARTIKELEN RAYON 25 | SPANJE - ALTEA

R25 | Update Januari 2023

Gepubliceerd: 01 februari 2023

Om 12 uur gingen we op bezoek bij de artiest, die dit jaar de belangrijkste FALLA mag maken.

Deze artiest is niet alleen, maar heeft een heel team om zich heen die de grootste Falla van dit jaar gaat maken. We mochten het volledige productieproces zien. Alleen mochten we geen foto’s maken want het publiek mag de Falla pas in maart tijdens de Fallas gaan zien. Deze Falla komt te staan op het plein voor het stadhuis van Valencia.

Hierna hebben we het Fallas-museum bezocht. Hier staan de Fallas die zijn uitverkoren om niet te worden verbrand tijdens de sluiting van het feest. Dat hier prachtige en bijzondere Fallas te bewonderen zijn is dus duidelijk.

Wilt u een indruk van het feest van Fallas krijgen, kijk op youtube en zoek op Fallas of kijk op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=Kwc1Kt6m_z4

Bij het museum is ook een restaurant, waar we de lunch hebben genuttigd. Een echte Valenciaanse lunch met voorafjes gevolgd door Paella.

Voorafgaand werd een minuut stilte gehouden en spraken we de wens uit dat iedereen 2023 een gezond en gelukkig leven zal genieten.

Na afloop verplaatsen we ons naar het moderne gedeelte van Valencia om even te genieten van de constructies van de architect Calatrava en het omliggende park.

Een futuristische plek in Valencia waar je zeker geweest moet zijn.

Hierna was ieder vrij in de beweging en kon men zich gaan verplaatsen naar huis, hotel of de militaire residentie.

De volgende morgen was er weer een samenkomst bij een authentiek ontbijtrestaurant in het centrum van Valencia, waar we hebben ontbeten. Na het ontbijt was er een rondgang door het centrum van Valencia onder leiding van de gids Emilio; Zo bezochten we de Centrale markt, het zijde-museum en de kathedraal.

Toevallig was het donderdag en dan wordt er Recht over het Water gesproken voor de zij-ingang van de kathedraal. Dat wordt al meer dan duizend jaar nog steeds iedere donderdag om klokslag 12.00 gehouden.
(https://www.visitvalencia.com/nl/wat-te-doen/cultuur/monumenten/valencia-watertribunaal)

Daarna was het weer tijd om een terrasje op te zoeken en een drankje te nuttigen, alvorens we een proevers-lunch gingen nuttigen.

Na deze lunch ging iedereen voldaan en tevreden met een berg aan informatie over Valencia naar huis. Voor sommigen was dat 10 kilometer, voor velen 100 tot 300 kilometer en zelfs 1 stel had er 1200 kilometer (heen en terug) voor over om deze tweedaagse bij te wonen.

In april hebben we weer een uitje (weer meerdere dagen) waarschijnlijk naar Madrid, waar we op de Nederlandse Ambassade de viering van Koningsdag mee willen vieren.

In oktober staat er een trip naar Alcoy op het programma. Ook daar zullen we gebruik maken van goede gidsen en misschien wordt het ook weer een meerdaagse.

Ben je als KVEO-er in de buurt op vakantie en/of bezoek, kijk dan op onze Facebook-pagina (KVEO Rayon Spanje) of neem contact op met ons.

Willem van Belkum : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeroen Cox : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omroepen van het tribunaal
De omroeper van het tribunaal van het water met wat rechters.
Groepsfoto
Groepsfoto.
Prachtige contouren
De prachtige contouren van deze plek.
Ontwerp grote Falla
Dit is het ontwerp van de grote FALLA. Dit ontwerp wordt 18 maal vergroot en komt dus in totaal op ongeveer 20 meter hoogte.
Rayon bestuur
Het rayonbestuur zit op de troon waar de Koningin en begeleider van de Fallas op worden geplaatst na hun verkiezing en zien toe op de leden.
Foto Fallas
Foto Fallas in het museum
Prachtige contouren
Prachtige contouren
Presentatie Fallas
Aandachtig kijken naar een presentatie van de Fallas.