Skip to main content

ABP Q1 2024 | Kwartaalbericht: Vertrouwen in AI en een zachte landing

ABP in het 1e kwartaal van 2024

18 april 2024 | Bron: ABP

De eerste 3 maanden van 2024 waren een feest voor beleggers. De rendementen waren zelfs zo hoog dat het afgelopen kwartaal de boeken in gaat als een van de beste deze eeuw. Hoe lang kan dat goed gaan? Hoofdeconoom Thijs Knaap vertelt er meer over in de video.

Dekkingsgraad stijgt

De hoge koersen op de aandelenbeurs resulteerden uiteindelijk in een rendement in dubbele cijfers: 10,2%. Maar ABP belegt in veel meer dan aandelen alleen. In andere categorieën waren de cijfers minder indrukwekkend. Omdat ook de rente vrij stabiel bleef, steeg de dekkingsgraad tot 112,9%.

Nieuw beleggingsbeleid

De buitenwereld heeft effect op de beleggingswereld. Maar net zo vaak is het andersom. Vorig kwartaal kondigden we ons nieuwe beleggingsbeleid aan. Belangrijk, want onze beleggingen laten hun sporen achter in de maatschappij. De keuzes achter die beleggingen doen er dus toe. Omdat de wereld altijd verandert, moeten we blijven nadenken over die keuzes. En daarom is het belangrijk dat we aandacht hebben voor de grote veranderingen van onze tijd: klimaatverandering en verlies van biodiversiteit.