ARTIKELEN RAYON 05 | OOST VELUWE

R05 | Maandcontactborrel 2 mei 2023

Gepubliceerd: 12 mei 2023

Deze bijeenkomst in de Winckeweiertbar volgde het bekende spoor. Ook nu moesten we weer zelf onze eigen controle bij de toegangspoort verrichten en dan staat er weer één van onze leden (vaak een hoofd-officier b.d ) schildwacht te spelen. Het werkt allemaal wel maar het blijft toch iedere keer een bron van ergernis.

Op 2 mei kwam daar een nieuwe ergernis bij: in een voetnoot bij de Paresto-offerte werd laconiek meegedeeld dat er voortaan niet meer op het centrale ‘square’ van de kazerne geparkeerd mag worden maar ergens buiten. Er zijn nog vele vitale borrel-leden onder ons die hun hand niet omdraaien voor zo’n extra wandeling maar toch ook een groep minder sportieven die zich met wandelstok of rollator moeten voortbewegen. Het ‘regende’ verontwaardigde mailtjes en appjes bij de rayon-leiding met de vraag of dit onderdeel is van de nieuwe operatie ‘Kick-out’ gepensioneerden? Sommigen gaven aan op deze wijze niet meer naar onze bijeenkomsten te zullen of kunnen komen !

Het nieuwe parkeerbeleid op de kazerne is onderwerp geworden van stevige discussies maar het parkeerprobleem op de Koning Willem III-kazerne is groter dan alleen voor de leden van de maandborrel. In juni maakt de Rayonleiding haar opwachting bij de nieuwe Commandant van het Opleidingscentrum en dan zullen wij dit zeker onder haar (inderdaad: ‘haar’) aandacht brengen.

Een van onze oudste leden is oud-Marinier Wil Prins (92) die zeer slecht ter been is maar oh zo graag nog eens bij zijn vrienden van de maandborrel aanwezig wilde zijn. De plv RO Anne Schiebaan was bereid Wil in het verpleeghuis op te gaan halen en naar de kazerne te brengen. Zittend aan de bar genoot Wil zichtbaar ! Een ander lid heeft Wil na afloop weer thuis gebracht. Dit alles toont de saamhorigheid en vriendschap binnen deze groep.

Willem Geense (RO), Anne Schiebaan (plv RO) en Cees Mous (namens de KVNRO)KVEO
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070-361 7901
Locatie:

KVEO Verenigingsbureau
Segbroeklaan 104
2565 DN Den Haag

Kantoortijden
(feestdagen uitgezonderd)
  • ma, wo en vr: 10:00-16:00

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 070-361 7901


  • di en do: 10:00-16:00

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 070-361 7901


Volg ons:

KVEO KRIJGSMACHT NL

© KVEO. All rights reserved.
Powered by Somerwil.
© KVEO. All rights reserved.
Powered by Somerwil.