Skip to main content

ARTIKELEN RAYON 05 | OOST VELUWE

R05 | Maandcontactborrel 14 maart 2023

Gepubliceerd: 17 maart 2023

Na de drukke bijeenkomst-met-lezing van 7 februari (ruim 100 deelnemers) was het weer tijd voor een wat rustiger treffen. Dit keer waren er in de Winckeweiertbar 29 mannen (èn vrouwen) bij elkaar. De Rayonofficier blikte nog even terug op die boeiende lezing over de aanloop en verloop van de Russisch-Oekraïense oorlog. Het kostte veel organisatie (en improvisatie) om het tot een succes te maken maar iedereen was ervan overtuigd dat het allemaal de moeite waard was. Zeker voor herhaling vatbaar maar niet meer dit jaar!

Wat heeft het Rayon-driemanschap dan nog wel voor leuke ideeën? Na een korte peiling onder de aanwezigen kwam een excursie naar het Koude-oorlog bunkercomplex van de vroegere IJssellinie als eerste uit de bus en daar gaan we ons dan op richten.

Helaas moest de RO ook melding maken van het overlijden van een zeer trouwe bezoeker van onze borrel: kapitein KMar b.d. Jan Buis die ondanks zijn verslechterende gezondheid, tot het allerlaatst de bijeenkomsten trouw bleef bezoeken. Op 21 maart werd hij op begraafplaats ‘Heidehof’ in Ughelen ter aarde besteld. Een trompetter van de KMar speelde de ‘Last Post’ en enigen van onze groep waren er bij om Jan naar zijn laatste rustplaats te begeleiden.

Willem Geense (RO), Anne Schiebaan (plv RO) en Cees Mous (namens de KVNRO)